skip to Main Content

Werkzaamheden tot oplevering project

Op deze pagina vindt u een overzicht van de aankomende werkzaamheden. Op deze pagina kunt u de werkzaamheden, de planning, bereikbaarheid en mogelijke hinder die u kunt verwachten teruglezen. Als u op de geplande activiteit klikt, kunt u meer informatie lezen.

Geldermalsen

Werkzaamheden rondom het stationsgebied

De werkzaamheden voor het stationsgebied hebben we opgesplitst in 3 delen.

Westzijde
Aan de westzijde is er een start gemaakt met de herinrichting van het nieuwe stationsplein. Hier plaatsen wij de nieuwe schanskorven, leggen wij de bestrating aan en plaatsen we de lichtmasten op de juiste plek. Daarna zal de gemeente een start maken met het plaatsen van groen op en rond het nieuwe stationsplein.

Middenperron
Op het middenperron is de monumentale perronkap in ere hersteld. We hebben hier nog een werkbordes staan over de trapopgang. Dit werkbordes blijft nog tot eind september staan, daarna plaatsen we de definitieve leuning en leggen we de bestrating aan. Rondom het trapgat komt de nieuwe balustrade, deze is van glas waardoor het een mooie lichte uitstraling geeft.

Oostzijde
Aan de oostzijde bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het maken van de luifel boven de ingang van het station. Deze krijgt hetzelfde uiterlijk als de luifel aan de westzijde. We werken vanaf een werkbordes zodat de reizigers veilig op de perrons kunnen komen en minder last hebben van onze werkzaamheden. Hier zijn we de komende 6 weken nog mee bezig. Als het werkbordes weg is, kunnen we een start maken met de inrichting van het stationsplein onder en rond de luifel. Hier leggen we de bestrating aan. Als alles volgens planning verloopt, dragen wij het stationsplein begin december over aan ProRail. De ombouw van het stationsplein en de aanpassingen aan de fietsenstalling worden in de toekomst uitgevoerd door Gemeente West Betuwe in samenwerking met Dura Vermeer Bouw in het kader van het Lingedonk project.

Bereikbaarheid

Het station is goed te bereiken. Wel zullen wij nog enkele parkeerplaatsen in gebruik nemen. Tegen de tijd dat het mogelijk is, geven we de parkeerplaatsen weer vrij. 

 

Hinder

De werkzaamheden rondom het Station Geldermalsen kunnen lichte geluidshinder met zich meebrengen. 

Tricht

Werkzaamheden Nieuwsteeg

In Tricht zijn we de komende maanden druk met de afbouw van de onderdoorgang. De werkzaamheden gaan weer verder op de normale werktijden. Wel staan er voor aankomende periode een paar nachtelijke werkzaamheden op de planning. De Nieuwsteeg is vanaf 2 augustus afgesloten voor al het verkeer, wij stellen omleidingen in via de Hooglandscheweg en de Lingedijk. Vanaf 24 december 2021 kunnen voetgangers en fietsers weer gebruik maken van de onderdoorgang. Gemotoriseerd verkeer blijft via de Lingedijk en de nieuwe Hooglandscheweg rijden.

Bereikbaarheid

 De Nieuwsteeg is vanaf 31 juli afgesloten voor al het verkeer, wij stellen omleidingen in via de Hooglandscheweg en de Lingedijk. Vanaf 24 december 2021 kunnen voetgangers en fietsers weer gebruik maken van de onderdoorgang. Gemotoriseerd verkeer blijft via de Lingedijk en de nieuwe Hooglandscheweg rijden.

Spoorse werkzaamheden

Daarnaast voeren wij de komende maanden nog werkzaamheden uit aan het spoor. Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken. 

Hinder

Deze werkzaamheden kunnen geluidshinder en een verminderde bereikbaarheid met zich meebrengen. 

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top