skip to Main Content

Werkzaamheden voor onderdoorgang Randweg en overweg Nieuwsteeg

Geachte heer/mevrouw,

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden bij u in de buurt, bij de toekomstige onderdoorgang van de Randweg en de overweg van de Nieuwsteeg.

Geplande werkzaamheden bij onderdoorgang Randweg
Van vrijdag 3 juli 01:00 uur tot en met dinsdag 7 juli 05:00 uur rijden er geen treinen rondom Geldermalsen en Tricht en werken wij dag en nacht aan het spoor. In deze periode gaan wij de voorgebouwde tunnel in het spoor rijden voor de toekomstige Randweg. De werkzaamheden zijn vanaf donderdag 2 juli 2020 te volgen via www.delingensealliantie.nl/meekijken. In deze periode voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Vrijdag 3 juli 2020 en zaterdag 4 juli 2020

1.     Na de laatste trein op vrijdag 3 juli 01:00 uur verwijderen wij het spoor, de bovenleidingen en het spoorgrind ter hoogte van de nieuwe onderdoorgang.

2.     Vervolgens brengen wij vrijdagavond tot en met zaterdagochtend damwanden aan.

3.     Na het zetten van de damwanden, graven wij de grond op diepte voor het inrijden van de tunnel.

Zaterdag 4 juli 2020

(in de avond/nacht)

De tunnel van de Randweg rijden wij in het spoor op zijn definitieve plek gereden.
Zondag 5 juli 2020 Na het inrijden, maken wij de tunnel gereed om het spoor weer terug te kunnen bouwen. Zo verleggen wij onder andere kabels & leidingen.
Zondag 5 juli 2020
tot en met dinsdag 7 juli 2020 05:00 uur
De resterende tijd gebruiken wij om het spoor terug te bouwen, zodat op dinsdagochtend om 05:00 uur de eerste trein kan rijden.

Tabel 1. Overzicht geplande werkzaamheden bij onderdoorgang Randweg.

Deze bovengenoemde werkzaamheden gaan overdag en in de nacht plaatsvinden en kunnen geluidshinder veroorzaken. Wij hebben de transporten zoveel mogelijk overdag gepland, maar ontkomen er niet aan om ook

’s nachts enkele transporten te laten rijden. Om de werkzaamheden voorspoedig te laten verlopen, verzoeken wij u om uw auto tot en met 31 juli 2020 niet te parkeren aan de oostzijde van de Nieuwsteeg tussen nr. 2 en nr. 24.

 

 

Geplande werkzaamheden bij overweg Nieuwsteeg
Van medio juli tot eind juli 2020 voeren wij werkzaamheden uit rondom de overweg Nieuwsteeg.
Van zondag 19 juli 2020 19:00 uur tot en met maandag 27 juli 2020 07:00 uur is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor al het verkeer. In deze periode brengen wij de damwanden aan die als fundatie dienen voor de toekomstige voetgangerstunnel en voeren wij de volgende werkzaamheden uit:

Dinsdag 14 juli tot en met maandag 20 juli 2020 Eerst starten wij met damwanden aanbrengen aan de westzijde van het spoor bij de overweg Nieuwsteeg. In deze periode is de overweg open voor al het verkeer en werken wij op ons bouwterrein.
Dinsdag 21 juli tot en met zaterdag 25 juli 2020 In deze periode rijden er geen treinen en kunnen wij daarom damwanden en palen aanbrengen rondom de overweg Nieuwsteeg. Ook verrichten wij grondwerk en worden er kabels en leidingen verlegd door derden.
Zondag 26 juli en maandag 27 juli 2020 Na bovengenoemde werkzaamheden bouwen wij de overweg weer terug, zodat op maandag 27 juli 2020 07:00 uur de overweg weer bereikbaar is voor verkeer.

Tabel 2. Overzicht geplande werkzaamheden bij overweg Nieuwsteeg.

De werkzaamheden bij de overweg Nieuwsteeg worden overdag uitgevoerd tussen 07:00 en 19:00 uur. Wij verwachten dat er geluids- en trillingshinder plaatsvindt bij het aanbrengen van damwanden en palen. Om de trillingen goed te monitoren, hebben wij trillingsmeters geplaatst rondom het werk. Begin juni hebben wij een test gedaan met een funderingspaal, waarbij wij de trillingswaarden hebben gemonitord. Op basis van de resultaten hebben wij deze geplande werkzaamheden voorbereid.

Bereikbaarheid
Van zondag 19 juli 2020 19:00 uur tot en met maandag 27 juli 2020 07:00 uur is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor al het verkeer. Autoverkeer en fietsers/voetgangers worden omgeleid via de onderdoorgang Lingedijk. Voertuigen hoger dan 3.30 meter leiden wij om via de overweg bij de Oude Hoevenseweg.

Ondanks dat de werkzaamheden voor ongemak kunnen zorgen, vragen wij uw begrip voor deze situatie en vragen uw medewerking. Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.  

 

Met vriendelijke groet,

 

De Lingense Alliantie

Martijn Jansen, Omgevingsmanager

 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top