skip to Main Content

De Lingense Alliantie is in opdracht van ProRail bezig met de werkzaamheden voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen.

Om het spoorwegnet geschikt te maken voor de huidige en toekomstige vraag van vervoerders en reizigers, zijn aanpassingen aan de bestaande infrastructuur noodzakelijk.
De MerwedeLingelijn, tussen Dordrecht en Geldermalsen, krijgt een eigen spoor. Zo hoeven de treinen op die lijn niet meer het drukke spoor tussen Amsterdam – Utrecht – Eindhoven te kruisen. Voordat het derde spoor gebouwd kan worden, zorgt De Lingense Alliantie eerst voor de verbreding van de bestaande Lingebrug. 

Op deze pagina leest u meer informatie over de verbreding Lingebrug, zoals planning en de bereikbaarheid voor de vaart en voor de omliggende wegen.

Onderdoorgang Lingedijk & verbreding Lingebrug, vanuit de lucht
20 mei 2020, foto gemaakt door Ab Donker Fotografie

Onderdoorgang Lingedijk en verbreding Lingebrug, vanuit de lucht
20 mei 2020, foto gemaakt door Ab Donker Fotografie

Planning verbreding Lingebrug

In april, mei en juni 2020 zijn wij bezig met de bouw van het middelste en grootste brugdek. Dit brugdek bouwen wij verhoogd boven de Linge. Om het brugdek te laten zakken en vast te zetten, is er op een later tijdstip een tijdelijke vaarwegstremming nodig. 

Back To Top