skip to Main Content

Tracébesluit 'Spooromgeving Geldermalsen' onherroepelijk

De Raad van State heeft het tracébesluit “Spooromgeving Geldermalsen” vernietigd en tevens bepaald dat de rechtsgevolgen van dit besluit in stand blijven. Daarmee is de vernietiging een formaliteit en betekent deze uitspraak dat het tracébesluit blijft gelden en dat de staatssecretaris verder kan gaan met de uitvoering hiervan.

Reden voor de Raad van State om het besluit formeel te vernietigen is dat in het tracébesluit het onderzoek naar mogelijke schades als gevolg van trillingen niet volledig was. Dit betekent dat het tracébesluit onvoldoende was gemotiveerd. Door lopende de procedure bij de Raad van State de resultaten van aanvullend onderzoek aan te leveren, is dit gerepareerd en is het tracébesluit alsnog voldoende gemotiveerd. De Raad van State oordeelt dan ook: “Dit betekent dat het tracébesluit blijft gelden en dat de staatssecretaris verder kan gaan met de uitvoering daarvan.”

De volledige uitspraak is terug te vinden op: : https://www.raadvanstate.nl/uitspraken/@115350/201800650-1-r3/

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top