skip to Main Content

De Lingense Alliantie is in opdracht van ProRail bezig met de werkzaamheden voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen. Een van de werkzaamheden betreft het herinrichten van station Geldermalsen. Op deze pagina leest u meer informatie over de herinrichting, zoals de werkzaamheden en het ontwerp.

Achtergrond
Het station Geldermalsen wordt opnieuw ingericht om te voldoen aan het Programma Hoogfrequent Spoor. De Merwedelingelijn krijgt een vrijliggend spoor, zodat op het hoofdspoor elk uur zes intercity’s en twee tot zes sprinters kunnen rijden. De Lingense Alliantie vervangt de huidige loopbrug in een reizigerstunnel en bouwt aan beide zijden een aangenaam entree. Ook bouwen wij twee nieuwe perrons: aan de oostzijde en aan de westzijde. Het perron aan de westzijde wordt het perron voor de Merwedelingelijn. 

 


Nieuwe reizigerstunnel in gebruik!

Sinds maandag 5 juli is de nieuwe reizigerstunnel bij Station Geldermalsen in gebruik genomen. De tunnel is nog niet helemaal gereed, hier gaan we in de aankomende periode mee verder. De voetgangerstraverse gaan wij in de buitendienststelling van augustus verwijderen. 

Onderstaande foto’s geven een impressie van de nieuwe tunnel: 

 


Ontwerp

Publieksstem doorslaggevend bij keuze ontwerp Reizigerstunnel Station Geldermalsen

De Lingense Alliantie heeft vier architectenbureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken voor de nieuwe entrees en reizigerstunnel van het station Geldermalsen. De vier ontwerpen zijn afgelopen maandag 6 mei gepresenteerd aan de bewoners van Geldermalsen en de vakjury (beoordelingscommissie). De bewoners hebben op die avond hun voorkeur uitgesproken voor het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten. Na beoordeling door de vakjury, is de conclusie dat Hans van Heeswijk architecten de hoogste totaalscore heeft gehaald en de opdracht krijgt om het ontwerp verder uit te werken. De publieksstem heeft hierbij de doorslag gegeven.

Bekijk hieronder het ontwerp:

 

2020.01.17 Station Geldermalsen

Station Geldermalsen – ingang Oostzijde 

2020.01.17 Station Geldermalsen (2)

Station Geldermalsen – ingang Westzijde

2020.01.17 Station Geldermalsen (3)

Zicht vanuit de nieuwe reizigerstunnel

2020.01.17 Station Geldermalsen (4)

Bovenaanzicht station Geldermalsen

Back To Top