skip to Main Content

Start laatste buitendienststelling De Lingense Alliantie

Vanaf vandaag werken wij dag- en nacht aan de laatste grootschalige buitendienststelling bij Station Geldermalsen en de Nieuwsteeg. Van 21 tot 28 augustus voeren wij werkzaamheden uit aan het spoor, leggen wij de nieuwe voetgangerstunnel aan bij de Nieuwsteeg en verwijderen wij de voetgangerstraverse bij Station Geldermalsen.

7 dagen dag en nacht aan het werk
Tijdens de buitendienststelling is er een strakke planning om alles op tijd te realiseren. Op Station Geldermalsen verwijderen wij de huidige voetgangerstraverse, deze is niet meer nodig aangezien we op 5 juli van dit jaar de nieuwe reizigerstunnel hebben opengesteld. Het station krijgt aan de oostzijde een nieuwe luifel, hier maken we tijdens de buitendienststelling een begin mee. Verder herbouwen we de monumentale perronkap op het middenperron, deze wordt voorzien van een glazen dak en een glazen balustrade rond het trapgat. Na de buitendienststelling zijn we nog druk bezig met de afbouw van de luifel aan de oostzijde en met de bestratingswerkzaamheden aan de westzijde en op het middenperron.

Overweg wordt tunnel
Op zaterdag 31 juli 2021 hebben we de overweg Nieuwsteeg uit gebruik genomen. Bij de Nieuwsteeg realiseren wij een voetgangerstunnel. Hier starten we met het verwijderen van het spoor, het ontgraven van de tunnel, het plaatsen van de tunnelelementen en het terugbouwen van het spoor. Na de buitendienststelling zijn we nog bezig met de afbouwwerkzaamheden. Als alles volgens planning verloopt, openen we de tunnel voor het eind van dit jaar.

MerwedeLingelijn 
Tijdens de buitendienststelling wordt de laatste hand gelegd aan de MerwedeLingelijn. Aan het eind van de buitendienststelling is de MerwedeLingelijn volledig los gelegd van de doorgaande traject Utrecht-Den Bosch waardoor er meer capaciteit beschikbaar komt op dit traject. Vanaf 28 augustus 2021 halteert de MerwedeLingelijn op perron 7.

Contact tijdens de buitendienststelling
Mochten er bijzonderheden zijn die u opvallen tijdens onze werkzaamheden dan kunt u ons 24 uur per dag bereiken via de omgevingstelefoon met het nummer 06 535 998 51. Als u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail: info@delingensealliantie.nl of via de omgevingstelefoon. Wij zijn ook per Whatsapp bereikbaar.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top