skip to Main Content

Publieksstem doorslaggevend bij keuze ontwerp Reizigerstunnel Station Geldermalsen

De Lingense Alliantie heeft vier architectenbureaus gevraagd om een schetsontwerp te maken voor de nieuwe entrees en reizigerstunnel van het station Geldermalsen. De vier ontwerpen zijn afgelopen maandag 6 mei gepresenteerd aan de bewoners van Geldermalsen en de vakjury (beoordelingscommissie). De bewoners hebben op die avond hun voorkeur uitgesproken voor het ontwerp van Hans van Heeswijk architecten. Na beoordeling door de vakjury, is de conclusie dat Hans van Heeswijk architecten de hoogste totaalscore heeft gehaald en de opdracht krijgt om het ontwerp verder uit te werken. De publieksstem heeft hierbij de doorslag gegeven.

De juryleden, bestaande uit vertegenwoordigers van bureau Spoorbouwmeester, ProRail en De Lingense Alliantie, hebben individueel op basis van zorgvuldige weging van de criteria hun oordeel gegeven. Vervolgens zijn de punten opgeteld om te komen tot een eindoordeel. Het ontwerp van Hans van Heesweek architecten komt door de publieksstem als winnaar uit de bus, gevolgd door Office Winhov.

Volgens de vakjury is het winnend ontwerp “contrasterend in kleur en materiaal met het monumentaal stationsgebouw maar passend in aandacht voor details, materialen en proporties. Mooi opvallend en zelfverzekerd ontwerp, het houten plafond in de tunnel voorkomt dat het allemaal te koel en zakelijk wordt.”

De Lingense Alliantie en de leden van de vakjury bedanken de vier architecten voor hun inspanningen om in relatief korte tijd tot kwalitatieve hoge ontwerpen te komen.

 

Zo komt de reizigerstunnel eruit te zien:

Ontwerp: Hans van Heeswijk Architecten

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

06 53 59 98 51

info@delingensealliantie.nl

De Lingense Alliantie
Kostverlorenkade 16
4191 CH Geldermalsen
Back To Top