skip to Main Content

Planning 2021

Stationsgebied

 

September

 • Aan de westzijde hebben wij een start gemaakt met de herinrichting van het nieuwe stationsplein. Hier plaatsen wij de nieuwe schanskorven, leggen de bestrating aan en zetten we de lichtmasten op de juiste plek. 
 • Op het middenperron staat een werkbordes over de trapopgang. Dit werkbordes blijft nog tot eind september staan om werkzaamheden uit te voeren. 
 • Aan de oostzijde bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het maken van de luifel boven de ingang van het station. Deze krijgt hetzelfde uiterlijk als de luifel aan de westzijde. We werken vanaf een werkbordes zodat de reizigers veilig op de perrons kunnen komen en minder last hebben van onze werkzaamheden.

Oktober

 • In oktober plaatsen we de definitieve leuning en leggen we de bestrating aan. Rondom de trapopgang komt de nieuwe balustrade, deze is van glas waardoor het een mooie lichte uitstraling geeft.
 • Ook nu werken we nog aan de luifel aan de oostzijde, het werkbordes halen we weg als de werkzaamheden zijn afgerond. 

November

 • Nadat de werkzaamheden aan de luifel zijn afgerond kunnen we een start maken met de inrichting van het stationsplein onder en rond de luifel. Hier leggen we de bestrating aan.

December

 • Als alles volgens planning verloopt, dragen wij het stationsplein begin december over aan ProRail. De ombouw van het stationsplein en de aanpassingen aan de fietsenstalling worden in de toekomst uitgevoerd door Gemeente West Betuwe in samenwerking met Dura Vermeer Bouw in het kader van het Lingedonk project.

Nieuwsteeg

 

September

 • In september voeren we werkzaamheden uit aan de keerlus. Na de leidingwerkzaamheden asfalteren we de keerlus en kunnen we deze half september openstellen voor verkeer. De keerlus is gemaakt voor (vracht)auto’s die vanaf de Langstraat de Nieuwsteeg op zijn gereden en niet meer door kunnen rijden vanwege de onderdoorgang. Via de keerlus kunnen zij makkelijk keren.
 • Na het plaatsen van de tunnelelementen van de onderdoorgang hebben wij nog afwerkende werkzaamheden. Vanaf september voeren wij veel betonwerkzaamheden uit voor de beide trappen en de hellingbaan aan de westzijde van de onderdoorgang. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van bewapening en bekistingen om vervolgens het beton te storten.  

Oktober

 • In oktober zijn we nog steeds bezig met betonwerkzaamheden waarbij we ervoor zorgen dat de tunnelelementen goed aansluiten op elkaar en de rest van de tunnel. 

November

 • In november zorgen we ervoor dat de hellingbanen goed op de tunnel aansluiten. Deze hellingbanen zorgen ervoor dat voetgangers en mindervaliden straks veilig van oost naar west (en andersom) kunnen komen. 

December

 • Eind december gaat de onderdoorgang open voor gebruik. In 2022 voeren wij wel nog steeds werkzaamheden uit om de onderdoorgang af te maken. 

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top