skip to Main Content

Overweg Nieuwsteeg vanaf 31 juli uit gebruik

Met de opening van de Hooglandscheweg op donderdag 29 juli is de verbinding tussen het oostelijke en westelijke deel van Tricht gewaarborgd voor (vracht)verkeer. Ter voorbereiding op de buitendienststelling sluiten wij de overweg Nieuwsteeg voor alle verkeer op zaterdagochtend 31 juli om 7.00 uur. Verkeer volgt de nieuwe route via de Hooglandscheweg. De komende weken staan in het teken van de buitendienststelling die start op 21 augustus 2021.

Bij de Nieuwsteeg bouwen we tijdens de buitendienststelling de fiets- en voetgangersonderdoorgang. Deze onderdoorgang zetten wij met prefab betonelementen in elkaar. Voordat we dat kunnen doen moeten we eerst het huidige spoor verwijderen waarna we de grond weggraven. Als er voldoende ruimte is, plaatsen we de prefab elementen. Vervolgens maken we alles weer dicht en leggen we het spoor terug. De werkzaamheden vinden dag en nacht plaats en kunnen geluidshinder voor de omgeving opleveren. Ook na de buitendienststelling zijn er nog volop werkzaamheden.

Als alles volgens planning verloopt kunnen voetgangers en fietsers vanaf eind december 2021 gebruik maken van de nieuwe onderdoorgang. Gemotoriseerd verkeer blijft via de Lingedijk en de nieuwe Hooglandscheweg rijden.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail: info@delingensealliantie.nl of via telefoonnummer 06 535 998 51. Wij zijn ook per Whatsapp bereikbaar.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top