skip to Main Content

Opening onderdoorgang Nieuwsteeg uitgesteld

In tegenstelling tot eerdere communicatie omtrent de opening van de onderdoorgang Nieuwsteeg, kunnen wij de onderdoorgang bij de niet openstellen op 24 december 2021. Er zijn nog teveel zaken die wij moeten afronden waardoor anders de veiligheid en de kwaliteit in geding komt.

Vorige week hebben we de laatste betonstort gehad, dit is allemaal volgens planning verlopen. De bovenlaag van de vloer krijgt een beschermlaag (coating) en deze heeft voldoende tijd nodig om uit te harden. Als we de onderdoorgang wel voor de kerst zouden openen, is de kans groot dat we in een later stadium de vloer opnieuw moeten coaten met overlast tot gevolg.  Daarnaast is de verlichting nog niet definitief aangesloten voor het eind van het jaar in verband met doorlooptijden bij de energieleverancier.
Ook staan de werkzaamheden voor het graven van de watergang tussen de Willem Mechteldstraat en het spoor tot en met februari op de planning, hierdoor staan er grote graafmachines en vrachtauto’s naast de ingang van de onderdoorgang. Hier is weinig werkruimte. Wij achten het te gevaarlijk als daar passanten bij in de buurt komen. Pas na het graven van de watergang kunnen we de bestrating netjes aanbrengen en de onderdoorgang openstellen.

Helaas zien wij ons genoodzaakt de openstelling van de onderdoorgang uit te stellen tot dinsdag 1 maart 2022. Zo mogelijk, onder voorbehoud van de weersomstandigheden, gebruiken we  deze tijd ook voor de afwerking van de tunnel met de mozaïektegels en andere restpunten die wij in eerste instantie zouden uitvoeren terwijl de tunnel was opengesteld.

Onze excuses voor de uitloop en de mogelijke hinder die u hiervan ondervindt. Wij streven ernaar om 1 maart 2022 een veilige en kwalitatief hoogwaardige onderdoorgang op te leveren.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail: info@delingensealliantie.nl of via telefoonnummer 06 535 998 51. Wij zijn ook per Whatsapp bereikbaar.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top