skip to Main Content

Nieuwe fase voor Project SpoorOmgeving Geldermalsen

De Lingense Alliantie, een samenwerkingsverband tussen ProRail, Dura Vermeer en Mobilis, is gestart met de uitvoering van het project Spoor Omgeving Geldermalsen (SOG). Vanuit het kantoor in Geldermalsen zijn we gestart met grondonderzoeken en inmetingen. Ook worden de ontwerpen afgerond, vergunningen aangevraagd en bouwplannen opgezet. Dit najaar vinden naar verwachting de eerste werkzaamheden buiten plaats.

Het project
Het spoorwegnet moet geschikt worden gemaakt voor de huidige en toekomstige vraag van vervoerders en reizigers. Voor de lijn Amsterdam – Utrecht – Eindhoven zal het aantal intercity’s per uur per richting toenemen van vier naar zes. Het aantal sprinters tussen Utrecht en Geldermalsen van vier naar zes per uur per richting. Om dit te kunnen realiseren zijn aanpassingen aan de bestaande infrastructuur noodzakelijk. In en om Geldermalsen wordt daarom het spoor en het station aangepast.

Planning en komende werkzaamheden
Het project loopt van 2018 t/m 2021. Vanaf september wordt er gestart met vooronderzoeken en inmetingen verspreid over het projectgebied. Vanaf november starten de voorbereidende werkzaamheden tussen de spoorwegovergangen Nieuwsteeg en Lingedijk in Tricht. Deze werkzaamheden concentreren zich direct naast het spoor aan de westelijke zijde. Werkzaamheden zijn het rooien van struiken en begroeiing, verleggen van een spoorsloot en de realisatie van een bouwweg.

Blijft u betrokken?
Bouwwerkzaamheden geven helaas altijd enige overlast. We proberen dit natuurlijk zoveel mogelijk te beperken. We gaan hierover graag in gesprek op de diverse inloopavonden, buurtbijeenkomsten, Omgevingstafels en tijdens persoonlijke keukentafelgesprekken. Ook horen we natuurlijk graag uw overige vragen en ideeën.

Inloopavond
Op woensdag 12 september organiseert De Lingense Alliantie een algemene inloopavond voor bewoners, ondernemers en andere betrokken uit de omgeving Geldermalen. Deze bijeenkomst vindt plaats van 19.00 – 21.00 uur op het kantoor van De Lingense Alliantie: Kostverlorenkade 16 in Geldermalsen. Meer informatie staat op de website: www.delingensealliantie.nl.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top