skip to Main Content

Nachtelijke werkzaamheden nabij de Linge en bij station Geldermalsen november 2020

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden bij u in de buurt.

Enkele weken geleden heeft u van mij een brief ontvangen met de aankondiging van nachtelijke werkzaamheden begin november bij het station Geldermalsen. Door de harde wind hebben deze werkzaamheden helaas niet plaats kunnen vinden.

Uitgestelde werkzaamheden bij het station

Wij hebben in overleg met ProRail de werkzaamheden opnieuw ingepland en wel in de nachten van 23, 24 en 25 november 2020. Deze werkzaamheden moeten tijdens een buitendienststelling van het spoor uitgevoerd worden, gezien de nabijheid van het spoor. Tussen 01.00 uur en 05.00 uur rijden er deze nachten geen treinen en kunnen de werkzaamheden veilig uitgevoerd worden.

Werkzaamheden bij de Linge langs het Trichtsvoetpad

Tevens maken wij gelijk van deze nachten (23 en 24 november tussen 01.00 en 05.00 uur) gebruik om de laatste funderingsstijlen voor de geluidsschermen nabij de Linge aan te brengen. Ook deze stijlen staan dicht bij het spoor én het Trichtsvoetpad dient hiervoor afgesloten te worden. Overdag is het afsluiten van dit pad geen wenselijke situatie gezien de aantallen fietsers die hier overdag langs komen en de lange omleiding die noodzakelijk zou zijn.

Door de tegenvallende voortgang in de ondergrond zijn we helaas genoodzaakt om ook in de nacht van 25 november tussen 01.00 en 05.00 uur nog heiwerkzaamheden bij de Linge uit te voeren.

Wat betekent dit voor u in de omgeving van het Station?

Wij starten in de nacht van 23 november 2020 om 01.00 uur met het aanvoeren van materieel en materiaal via de railinzetplaats ter hoogte van Genteldijk 39 in Geldermalsen. In de nacht van 23 november en 24 november brengen wij 5 funderingspalen aan voor de historische perronkap op het middenperron. Dit zijn stalen funderingspalen met een kleine diameter die door middel van inwendig heien in de bodem gebracht worden. Deze werkmethode is trillingsvrij maar kan wel geluidshinder in de omgeving veroorzaken. De toe te passen werkmethode veroorzaakt significant minder hinder dan de eerder uitgevoerde werkzaamheden in de zomer, maar zal niet geluidloos zijn. 

Vanwege de tegenvallende grondgesteldheid zijn wij helaas genoodzaakt om vanavond (24-11-2020) nog 1 paal aan te brengen. wij verwachten  dat de paal er voor middernacht in zit. Daarna gaan wij het materieel en materiaal afvoeren. 
De reden dat wij deze werkzaamheden helaas in de nacht moeten uitvoeren, heeft te maken met de relatief korte afstand tot de sporen, waardoor wij genoodzaakt zijn om de werkzaamheden tijdens een nachtelijke buitendienststelling van he spoor uit te voeren.

Wat betekent dit voor u in de omgeving van de Linge?

Maandagnacht 23 november en dinsdagnacht 24 november en woensdag 25 november tussen 01.00 uur en 05.00 uur is het Trichtsvoetpad afgesloten voor fietsers en voetgangers. Er zijn verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Het aanbrengen van de funderingsstijlen kan geluidshinder in de nacht veroorzaken, de stijlen worden deels in de grond gedrukt en deels getrild. Het trillen kan geluidshinder veroorzaken

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.

Met vriendelijke groet,

De Lingense Alliantie

Martijn Jansen, Omgevingsmanager

 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top