skip to Main Content

Update 5 juli storing stopmachine: Nachtelijke werkzaamheden nabij stationsgebied in de maand juli

Afgelopen nacht zou de stopmachine het nieuwe spoor onderstopt hebben, echter door een technische storing heeft de machine haar werk niet kunnen uitvoeren. Op dit moment wordt de machine ter plekke gerepareerd zodat de stopmachine  haar werkzaamheden vandaag en aankomende nacht (5 op 6 juli) alsnog kan uitvoeren.

In de nacht van maandag 5 juli op dinsdag 6 juli gaat de stopmachine werkzaamheden verrichten aan het spoor tussen het Station Geldermalsen en de Nieuwsteeg. Deze stopmachine zetten we in om het spoor goed op zijn plek te leggen. Hiervoor moet de eerder gestorte ballast ingetrild worden in en naast het spoor. De stopmachine is voorzien van een zelfrijdende machine welke aan een eigen rail vast zit en het spoor enkele millimeters tot enkele centimeters kan oplichten om vervolgens met zogenaamde pikkels ballast onder de dwarsliggers te stoppen waardoor het spoor uiteindelijk in een strakke lijn komt te liggen.

De stopmachine voeren wij in de nacht van 4 op 5 juli aan over het spoor om het nieuwe derde spoor stoppen.

In de nacht van 5 op 6 juli  onderstopt zij vanaf het station richting Tricht het nieuwe spoor, tot nabij de Nieuwsteeg. De werkzaamheden veroorzaken geluidshinder en duren van ongeveer  23.00 tot 07.00 uur.

In de nacht van 4 op 5 juli staan er ook nachtelijke werkzaamheden gepland rondom het middenperron. In deze nacht bevoorraden wij het middenperron middels een kraan vanaf de west zijde (Deilsekant)  met materialen voor de nieuwe perronkap. Twee weken later, van zondag 18 op maandag 19 juli wordt het glazen dak geleverd via de kraan op het middenperron. Voor beide nachten verwachten wij beperkte geluidshinder. 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail: info@delingensealliantie.nl of via telefoonnummer 06 535 998 51. Wij zijn ook per Whatsapp bereikbaar.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top