skip to Main Content

Grote opkomst bij presentaties entree station Geldermalsen

Op maandagavond 6 mei 2019 hebben vier architecten hun schetsontwerpen gepresenteerd aan ongeveer 100 inwoners en reizigers van gemeente West Betuwe. Inwoners stelden vragen aan de architecten over hun ontwerp. Na de presentaties mochten inwoners namens de gemeente West Betuwe hun stem uitbrengen voor het mooiste schetsontwerp. De publieksvoorkeur is gegaan naar Van Heeswijk Architecten, met Arcadis Architecten nipt op nummer 2 .

Bij station Geldermalsen komt een reizigerstunnel die ondergronds de verschillende perrons met elkaar gaat verbinden. Aan beide kanten van het station mondt deze tunnel uit in een entreeportaal dat qua vormgeving past bij de uitstraling van het station en de directe omgeving. Een leuk project waarbij vier partijen betrokken zijn:

 • Bureau Spoorbouwmeester
 • ProRail
 • Aannemer De Lingense Alliantie
 • Gemeente West Betuwe

De gezamenlijke opdrachtgevers (de vier hiervoor genoemde partijen) bepalen uiteindelijk welk schetsontwerp in aanmerking komt voor verdere uitwerking tot een definitief ontwerp. De gemeente West Betuwe heeft haar stem aan de reizigers en inwoners van West Betuwe gegeven.  Inwoners konden op maandag 6 mei de ontwerpen bekijken, vragen stellen en hun stem uitbrengen. De avond werd geleid door dagvoorzitter Jaap Jan van den Berg en elke architect kreeg 15 minuten om zijn of haar ontwerp te presenteren. Een hoge opkomst van ongeveer 100 inwoners gaf de interesse en betrokkenheid goed weer binnen de gemeente. De architecten kregen dan ook veel goede en kritische vragen vanuit het publiek.

De andere drie juryleden (Bureau Spoorbouwmeester, ProRail en De Lingense Alliantie) gaan deze week hun oordeel geven. Op maandag 13 mei 2019 wordt de definitieve keuze van het ontwerp bekend gemaakt. 

Bekijk hieronder de vier schetsontwerpen:

Ontwerp 1 – Office Winhov

Ontwerp 2 – Civic Architects

Ontwerp 3 – Arcadis Architecten

Ontwerp 4 – Hans van Heeswijk Architecten

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top