skip to Main Content

Fase 4: vernieuwen en aanpassen sporen 4, 5 en 6

Vanaf vandaag, 27 juli 2020, rijdt het treinverkeer volgens aangepaste dienstregeling over de sporen 1, 2 en 3. Het derde perron is hiermee voor het eerst in gebruik genomen. 

Sinds dit weekend liggen liggen alle 24 tunnelelementen op zijn plek voor de toekomstige reizigerstunnel van station Geldermalsen, bij elkaar wegen ze zo’n 100.000 kilogram.
Begin juli zijn de eerste 11 betonnen elementen in de sporen 1, 2 en 3 gehesen. Afgelopen zaterdag zijn de resterende 13 elementen in de sporen 4, 5 en 6 gehesen.

Het gehele spoor richting Tiel is vernieuwd, de sporen 1, 2 en 3 zijn compleet vervangen inclusief bovenleidingsportalen.
Ook is het middenperron een stuk ingekort en hebben wij 2 perrons in gebruik genomen (perron 1 en perron 6). 

Een samenvatting van het inhijsen van het eerste deel van de reizigerstunnel kun je terugzien in dit filmpje: 

Overweg Nieuwsteeg in Tricht

Verderop in Tricht hebben wij de afgelopen week gewerkt aan de fundatie van de nieuwe voetgangerstunnel bij de Nieuwsteeg. Hiervoor hebben wij damwanden en palen in de grond aangebracht. Inmiddels is de overweg weer teruggebouwd en geasfalteerd. Zo kan nu al het verkeer weer veilig over de overweg rijden. 

 

De komende twee weken werken wij nog dag en nacht aan het spoor rondom station Geldermalsen. Wij vernieuwen de sporen 4, 5 en 6 inclusief bovenleidingsportalen en bouwen deze vanaf een nieuw ballastbed weer op. Ook plaatsen wij nieuwe wissels voor de definitieve spoorlayout na 10 augustus. Ter hoogte van de onderdoorgang Randweg in Tricht brengen wij buispalen aan voor de westelijke toerit. 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top