skip to Main Content

Derde perron voor station Geldermalsen

Op station Geldermalsen is vanochtend een nieuw perron in gebruik genomen. Dankzij dit perron is er vanaf 10 augustus een nieuwe dienstregeling mogelijk, waardoor reizigers uit de Oost-Betuwe een betere overstap krijgen op station Tiel als ze bijvoorbeeld naar Utrecht moeten.

Nieuwe perron station Geldermalsen
Nieuwe perron station Geldermalsen

Station Geldermalsen telt vanaf nu drie perrons. Eén aan de westkant speciaal voor de Merwede-Lingelijn en één aan de oostkant voor de verbinding met Tiel.
Op het perron dat in het midden ligt, stoppen en vertrekken de sprinters uit Utrecht en Den Bosch. De volgende stap is nu het vrijleggen van de Merwede-Lingelijn. Speciaal daarvoor wordt in Geldermalsen en Tricht een derde spoor aangelegd. Als dat volgend jaar klaar is, zijn treinen niet langer afhankelijk van elkaar en wordt de dienstregeling betrouwbaarder. Verstoringen op het ene traject hebben dan immers geen gevolgen meer voor het treinverkeer op andere trajecten. 

Het nieuwe perron is vanochtend in gebruik genomen. De nieuwe dienstregeling gaat in op 10 augustus. Dat viert ProRail die week samen met NS en Qbuzz.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top