skip to Main Content

Bewonersbrief omgeving station Geldermalsen

Op maandag 24 februari hebben wij een bewonersbrief in de bus gedaan in de Johannes Wigeliusstraat, Rutgher Jacobsstraat, Willem Mechteldstraat en Nieuwsteeg. Hieronder leest u de inhoud van de bewonersbrief:

Geachte heer/mevrouw,

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden bij u in de buurt.

Achtergrond
ProRail gaat een Randweg om Tricht realiseren om het oostelijk en het westelijk deel van de dorpskern met elkaar te verbinden. Waar de Randweg het spoor kruist, wordt er een onderdoorgang gerealiseerd met een maximale doorrijdhoogte van 4.60 meter. De Randweg takt in op de Middelweg en de Twee Morgen. Volgens onze planning is bouw van de onderdoorgang van de Randweg gereed in maart 2021. De Randweg zelf is in de zomer van 2021 beschikbaar voor verkeer.

 

Twee projecten: bouw onderdoorgang & bouw Randweg

ProRail heeft de bouw van de Randweg in twee delen gesplitst: de onderdoorgang en de weg zelf. De Lingense Alliantie heeft alleen de opdracht gekregen om de onderdoorgang te bouwen.

 

Werkzaamheden

Wij werken aan beide kanten van het spoor. In januari zijn wij gestart met de werkzaamheden voor de onderdoorgang. Aan de oostzijde van het spoor hebben wij een bemalingen geïnstalleerd om het grondwater op peil te houden tijdens het ontgraven. De komende weken brengen wij damwanden en palen aan, zodat wij de nieuwe toerit van de onderdoorgang kunnen uitgraven. Na het uitgraven van de oostelijke toerit, starten wij met het betonwerk.

Het gedeelte van de onderdoorgang dat onder het spoor komt te liggen, wordt in de komende periode voorgebouwd aan de westzijde van het spoor. Wij hebben een voorbouwlocatie gemaakt en de spoormoot gaan wij nu opbouwen met wapening en beton. In mei starten wij met het aanbrengen van damwanden en palen en gaan wij de westelijke toerit uitgraven.

Van zaterdag 4 juli 2020 01:00 uur t/m dinsdag 7 juli 05:00 uur staat er een buitendienststelling van het spoor gepland tussen Houten en Den Bosch. In dit weekend gaan wij de voorgebouwde spoormoot onder het spoor rijden. Deze spoormoot heeft een lengte van 47,5 meter en weegt in totaal 3,3 miljoen kilogram.

 

Hinder

De komende weken kunt u enig geluids- en trillingshinder ondervinden bij het aanbrengen van de damwanden en palen. Deze brengen wij aan met een heimachine. De werkzaamheden vinden doordeweeks en overdag plaats (tussen 07:00 uur en 19:00 uur). Het kan voorkomen dat in uitzonderlijke gevallen wij het beton afwerken (zgn. vlinderen) buiten deze tijden uitvoeren. Dit levert beperkte geluidshinder op. Bij uitloop vermelden wij dit op de website bij de nieuwsberichten.

 

Afbeelding 1. Planning van bouw onderdoorgang Randweg

De bovengenoemde planning van werkzaamheden is gebaseerd op de huidige stand van zaken. Houdt de website in de gaten voor de meest actuele informatie: www.delingensealliantie.nl of meldt u via onderstaand
e-mailadres aan voor de nieuwsbrief.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

De Lingense Alliantie

Martijn Jansen, Omgevingsmanager

 

 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top