skip to Main Content

Bewonersbrief voortgang werkzaamheden station Geldermalsen

Op donderdag 16 juli is de volgende bewonersbrief op de post gedaan voor omgeving gelegen binnen 300 meter van het station Geldermalsen (o.a. Stationswijk en Lingedonk):

Geachte heer/mevrouw,

Van vrijdag 3 juli 2020 01:00 tot en met maandag 10 augustus 2020 05:00 uur voert De Lingense Alliantie in opdracht van ProRail werkzaamheden uit op en rondom het spoor. Dit gebeurt in het kader van het project SpoorOmgeving Geldermalsen. Met deze brief informeren wij u over de voortgang van de werkzaamheden die plaatsvinden bij u in de buurt.

 

Terugblik werkzaamheden
Tussen 6 en 8 juli hebben wij ernstige vertraging opgelopen bij het aanbrengen van damwanden en buispalen. Hierdoor waren wij genoodzaakt om twee onaangekondigde nachten door te werken. Wij vinden de opgelopen vertraging en de hiermee veroorzaakte nachtelijke hinder erg vervelend. Wij zijn en blijven kritisch op nachtelijke werkzaamheden en voeren deze alleen uit wanneer het niet anders kan. Inmiddels lopen wij weer op planning en bouwen wij de sporen 1, 2 en 3 terug. Ook zijn wij bezig met het vervangen van de bovenleiding en de  bijbehorende portalen, en korten wij een deel van het middenperron in. 

 

Werkzaamheden voor inhijsen 2e deel reizigerstunnel
Vanaf 21 juli 2020 01:00 tot en met 27 juli 2020 05:00 uur gaan alle sporen weer buitendienst en rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch, Geldermalsen en Tiel en Geldermalsen en Leerdam. In deze periode verwijderen wij in korte tijd de sporen 4, 5 en 6, brengen wij de fundering aan voor het tweede deel van de reizigerstunnel en ontgraven wij de bouwkuip tussen de damwanden. Op 25 juli staat het inhijsen van de 11 resterende tunnelelementen gepland. Aansluitend bouwen wij de sporen terug en vernieuwen wij de bovenleiding.

Wat merkt u? 

 • Bereikbaarheid – De meeste bouwtransporten gaan naar onze bouwplaats aan de Deilse kant, ten zuiden van station Geldermalsen. Vanwege de toename van transporten, zijn er verkeersregelaars aanwezig om fietsers en auto’s te begeleiden. 
  Afsluitingen tot en met 27 juli 2020: Stationsplein, gedeelte Genteldijk.
  Op 27 juli 2020 vervallen alle omleidingen voor fietsers, voetgangers en autoverkeer en is de loopbrug weer bereikbaar voor alle reizigers.
 • Geluid – De fundatiewerkzaamheden zijn gepland op dinsdag 21 juli 2020 01:00 uur t/m donderdag 23 juli 20:00 uur, waarbij wij in de tussenliggende nachten doorwerken. De werkzaamheden starten met het aanbrengen van damwanden overdag en in de eerste nacht. Op woensdag 22 juli heien wij overdag buispalen, zodat wij vervolgens de damwanden kunnen naheien in de avond en nacht. Deze werkzaamheden kunnen ernstige geluidshinder veroorzaken. 
 • Werkzaamheden in de nacht – De werkzaamheden aan de sporen gaan ook ’s nachts door, waarbij het lossen van ballastgrind voor geluidshinder kan zorgen. De overige werkzaamheden zorgen voor weinig tot geen hinder.

Blijf op de hoogte
Op onze website (www.delingenseallantie.nl/planning) is de meest recente versie van de planning opgenomen met de verwachte (geluids-)hinder. Ook houden wij de website op de hoogte bij wijzigingen. Wij adviseren u om deze website in de gaten te houden voor de bijgewerkte planning en actuele nieuwsberichten.

Dienstregeling treinverkeer
In de 6 weken durende buitendienststelling zijn er 3 periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam. In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. NS en Qbuzz zullen rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zullen vervangend busvervoer inzetten.
Houdt de Reisplanner van NS in de gaten voor de actuele dienstregeling (www.ns.nl/geldermalsen).

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief of heeft u behoefte aan een één-op-één gesprek over de komende werkzaamheden, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

De Lingense Alliantie

Martijn Jansen, Omgevingsmanager

 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top