skip to Main Content

Bewonersbrief omgeving station Geldermalsen

Op 19 december 2019 hebben wij een bewonersbrief in de bus gedaan bij omwonenden van het werkgebied rondom het station Geldermalsen. Hieronder leest u de inhoud van de brief:

Geachte heer/mevrouw,

De Lingense Alliantie is in opdracht van ProRail bezig met de werkzaamheden voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen. Het lijkt nog ver weg, maar aankomende zomerperiode werken wij 6 weken lang vrijwel dag en nacht aan het station in Geldermalsen. In deze nieuwsbrief geven wij alvast een vooruitblik wat u kunt verwachten.

Van 4 juli 2020 01:00 uur t/m 10 augustus 2020 05:00 uur werken wij dag en nacht aan het spoor. Gedurende deze 6 weken zijn er 3 kortdurende periodes (52 of 76 uur) waarop er geen treinverkeer rijdt. In de tussenliggende langere periodes rijden er beperkt treinen. In deze periode gaan wij meerdere grote mijlpalen behalen bij station Geldermalsen:

 • inhijsen van de reizigerstunnel bij station Geldermalsen
 • ingebruikname van zijperron 1/2 en 6/7
 • verkorten van het middenperron

 

Werkzaamheden die met bovenstaande mijlpalen samenhangen en voor hinder kunnen zorgen zijn:

 • verwijderen sporen;
 • aanbrengen damwanden;
 • ontgraven en afvoer van grond
 • storten beton
 • terugbrengen sporen
 • verwijderen oude reizigerstunnel

 

Lees hieronder in het overzicht wanneer er geen of gedeeltelijk treinen rijden of bekijk de bijbehorende afbeeldingen in de bijlage.

 1. Overzicht treinvrije periodes in 2020

Hinder en bereikbaarheid

De genoemde werkzaamheden kunnen hinder veroorzaken op gebied van licht, geluid en bereikbaarheid. Nadere details volgen in het begin van 2020. Houd hierbij ook de website, nieuwsbrief en social media in de gaten. Voor de digitale nieuwsbrief kunt u zich aanmelden via de website of via info@delingensealliantie.nl.

 

Inloopavond woensdag 19 februari 2020

Wij houden op woensdag 19 februari 2020 een algemene informatieavond. Deze informatieavond is voor inwoners en andere geïnteresseerden rondom het project SpoorOmgeving Geldermalsen. Op deze avond informeren wij u over de voortgang van het project en staan onze projectleden klaar om uw vragen te beantwoorden. U kunt op deze avond ook de laatste informatie krijgen over de werkzaamheden in de zomer van 2020. De informatieavond is van 17.00 uur – 20.00 uur en vindt plaats op de Kostverlorenkade 16, Geldermalsen. U bent van harte bent uitgenodigd om langs te komen.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief of heeft u behoefte aan een één-op-één gesprek over de komende werkzaamheden, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer

06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

De Lingense Alliantie

Martijn Jansen, Omgevingsmanager

 

 

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top