skip to Main Content

Bewonersbrief: hinder werkzaamheden juli en augustus 2020

Op donderdag 24 juni 2020 hebben wij brieven bezorgd in de directe omgeving van het station Geldermalsen. Lees hieronder de inhoud van de brief.

Geachte heer/mevrouw,

De Lingense Alliantie is in opdracht van ProRail bezig met de werkzaamheden voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen. Met deze brief informeren wij u over de werkzaamheden die binnenkort plaatsvinden bij u in de buurt.

Van vrijdag 3 juli 2020 01:00 tot en met maandag 10 augustus 2020 05:00 uur voert De Lingense Alliantie werkzaamheden uit op en rondom het spoor. Deze werkzaamheden vinden dag en nacht plaats, omdat we tijdens de buitendienststelling een beperkte tijd op het spoor hebben om alle werkzaamheden uit te voeren.

Overzicht van verschillende fases met geen of gedeeltelijk treinverkeer.

Wat betekent dit voor u?

Vanaf 3 juli 2020 01:00 uur tot en met 10 augustus 2020 05:00 uur werken wij 24/7 door om de klus op tijd geklaard te hebben, zodat de treinen telkens weer op tijd kunnen rijden. Hiervoor is het noodzakelijk om werkzaamheden uit te voeren in nachten en weekenden. In de voorbereidingen hebben wij getracht de werkzaamheden met veel geluidshinder, zoals het aanbrengen van palen of damwanden, zoveel mogelijk overdag in te plannen. Wij ontkomen er echter niet aan om ook buiten de reguliere werktijden (geluids-)hinder te veroorzaken. Op onze website (www.delingenseallantie.nl/planning) is de meest recente versie van de planning opgenomen met de verwachte (geluids-)hinder. Wij adviseren u om deze website in de gaten te houden voor de bijgewerkte planning en actuele nieuwsberichten.

 

Ook rijden wij gedurende deze periode met veel transporten om materieel en materiaal aan en/of af te voeren naar onze verschillende bouwlocaties rondom het station Geldermalsen. Het stationsplein en een gedeelte langs het spoor bij de Genteldijk is bouwterrein geworden om te zorgen dat wij onze bouwtransporten veilig doorgang kunnen bieden. De loopbrug is gedurende 3 juli tot en met 27 juli 2020 afgesloten voor fietsers en voetgangers vanwege de aanwezigheid van grote machines en een bouwkraan die de tunnelelementen in het spoor gaat hijsen. Wij stellen een omleidingsroute in die via de Tunnelweg, Stationsweg en de Genteldijk (noordzijde) gaat. Fietsverkeer heeft een separate omleidingsroute. De omleidingsroutes staan op de volgende bladzijde verder uitgelegd.

Omleiding fietsers en voetgangers

Wij hebben drie fases ingepland voor de omleidingen van fietsers en voetgangers. Dit heeft onder andere te maken met een tijdelijke afsluiting bij de Lingebrug. Tijdens de afsluiting van de loopbrug kunnen voetgangers gebruik maken van een pendelbus. Deze rijdt met een continu schema tussen de oost- en westzijde van het station Geldermalsen. In onderstaand overzicht leest u de drie fases van afsluitingen:

25 en 26 juni 2020

29 en 30 juni 2020

Stationsplein, gedeelte Genteldijk afgesloten
1 t/m 3 juli 2020 Stationsplein, loopbrug, gedeelte Genteldijk en Lingebrug afgesloten
4 juli t/m 27 juli 2020 Stationsplein, loopbrug en gedeelte Genteldijk afgesloten

Overzicht van tijdelijke afsluitingen voor fietsers en voetgangers.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omleiding autoverkeer

Op 25, 26 juni en van 29 juni tot en met 27 juli 2020 is het Stationsplein en een gedeelte van de Genteldijk afgesloten voor al het verkeer met uitzondering van bestemmingsverkeer. Al het autoverkeer wordt gedurende deze hele periode omgeleid via de Tunnelweg en de Stationsweg. Alle informatie omtrent huidige afsluitingen en omleidingen kunt u vinden op www.delingensealliantie.nl/bereikbaarheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dienstregeling treinverkeer

In deze 6 weken durende buitendienststelling zijn er 3 periodes waarin er in het geheel geen treinen rijden tussen Utrecht Centraal en ’s-Hertogenbosch en/of tussen Geldermalsen en Tiel en/of Geldermalsen en Leerdam. In de tussenliggende periodes is het spoor deels in gebruik. NS en Qbuzz zullen rijden volgens een tijdelijk aangepaste dienstregeling of zullen vervangend busvervoer inzetten. Houdt de Reisplanner van NS in de gaten voor de actuele dienstregeling (www.ns.nl/geldermalsen).

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top