skip to Main Content

Bewonersbrief - werkzaamheden rondom de Nieuwsteeg

Op 8 juli 2019 hebben wij een bewonersbrief in de bus gedaan bij omwonenden rondom de overweg Nieuwsteeg. Hieronder leest u de inhoud van de brief:

Geachte heer/mevrouw,

Graag informeren wij u over de komende werkzaamheden bij u in de buurt.

Werkzaamheden
In het weekend van week 35 (vrijdag 30 augustus 01.00 uur t/m maandag 2 september 05.00 uur) staat er een buitendienststelling van het spoor gepland tussen Houten en Den Bosch. Op station Geldermalsen is dan geen treinverkeer mogelijk. Er wordt vervangend vervoer ingezet. In onderstaand overzicht leest u over de werkzaamheden per periode bij u in de buurt.

 

Werkzaamheden zomer/herfst 2019
Vrijdag 30 augustus 01.00 uur t/m maandag 2 september 05.00 uur Tijdens het weekend van deze buitendienststelling, voeren wij diverse werkzaamheden uit rondom Tricht en Geldermalsen.

Bij de overweg Nieuwsteeg verwijderen wij een deel van de verharding en verleggen de aanwezige spoorgebonden kabels. Tevens zekeren wij de bovenleidingsportalen en verwijderen wij bomen en struiken die dicht bij het spoor liggen. Deze werkzaamheden hebben als doel ruimte te maken om de TrillingsReducerende Ondergrondse Constructie (ook wel TROC genoemd of voorheen OTC) te kunnen bouwen.

De werkzaamheden rondom de Nieuwsteeg vinden ook ’s nachts plaats en kunnen geluidshinder veroorzaken.

Overige werkzaamheden die plaatsvinden zijn onder andere: aanpassingen aan de bovenleidingen bij de toekomstige onderdoorgang Randweg en bij Meteren. Aan de zuidzijde van de Linge brengen wij damwandplanken en funderingspalen aan voor de bouw van de nieuwe spoorbrug over de Linge voor de derde spoorbaan.

Maandag 26 augustus t/m maandag 2 september In de week voorafgaand aan dit weekend en tijdens het weekend verwijderen wij bomen en struiken langs de oostzijde van het spoor bij de Nieuwsteeg richting de Lingedijk. Dit doen we om ruimte vrij te maken voor de realisatie van de TROC.
Maandag 2 september t/m vrijdag 6 september Aansluitend starten we op maandag 2 september 2019 met het verwijderen van bomen struiken aan de oostzijde van het spoor in de Willem Mechteldstraat.
Maandag 9 september t/m vrijdag 27 september Vanaf maandag 9 september 2019 wordt er een tijdelijke werkweg aangebracht aan de oostzijde van het spoor langs de Willem Mechteldstraat, de werkweg komt ter plaatse van de huidige sloot. De werkweg maakt het terrein bereikbaar voor de machines die de TROC gaan realiseren. Voor de aanleg van de bouwweg is zand en betonpuin nodig. Dit wordt via de gebruikelijke bouwroute middels vrachtwagens aangevoerd.
Maandag 30 september t/m vrijdag 22 november Na het aanbrengen van de werkweg, starten wij met het realiseren van de TROC.

 

Bereikbaarheid
Van vrijdag 30 augustus 2019 01.00 uur t/m maandag 2 september 2019 05.00 uur rijden er geen treinen in Geldermalsen. Gedurende dit weekend wordt de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor verkeer en wordt er gewerkt met een omleidingsroute via de overweg Lingedijk. Omliggende bedrijven worden over deze afsluiting geïnformeerd. Wij zetten verkeersregelaars in om het verkeer te begeleiden.

Van maandag 2 september 2019 tot en met vrijdag 6 september 2019 werken wij met een mobiele afzetting in de Willem Mechteldstraat, waarbij het verzoek aan u is om uw auto tijdelijk niet in de Willem Mechteldstraat te parkeren. Wij zetten verkeersregelaar(s) in om het verkeer te begeleiden.
Gedurende de realisatie van de TROC wordt de overweg Nieuwsteeg één week (zijnde de herfstvakantie) afgesloten. Van maandag 21 oktober 2019 tot en met dinsdagochtend 29 oktober 2019 is de overweg Nieuwsteeg afgesloten voor al het verkeer. De omleidingsroute vindt plaats via de overweg Lingedijk, wij zetten verkeersregelaars in om het verkeer te begeleiden.

Voor alle afsluitingen geldt dat alle woningen bereikbaar blijven voor bewoners.

Werkzaamheden derden
Binnenkort vindt er een gestuurde boring plaats. Kabels en leidingen worden dan dieper in de grond gelegd, zodat ze niet in de weg liggen voor de TROC. Deze werkzaamheden worden uitgevoerd door een derde partij in samenwerking door nutsbedrijven. U ontvangt hierover meer informatie vanuit de aannemer en/of nutsbedrijven.

Inloopavond woensdag 10 juli 2019
Wij houden op woensdag 10 juli 2019 een algemene informatieavond. Deze informatieavond is voor inwoners en andere geïnteresseerden rondom het project SpoorOmgeving Geldermalsen en staat in het teken van de werkzaamheden rondom de overweg bij de Nieuwsteeg. We laten de planning zien voor de tweede buitendienststelling en lichten de werkzaamheden toe die tussen augustus 2019 en november 2019 plaatsvinden. Ook trillingsexpert Eliam Vlijm is bij ons te gast om de werking van de TROC toe te lichten die we gaan realiseren in Tricht. De informatieavond is van 17.00 uur – 20.00 uur en vindt plaats op de Kostverlorenkade 16, Geldermalsen. U bent van harte bent uitgenodigd om langs te komen.

De bovengenoemde planning van werkzaamheden is gebaseerd op de huidige stand van zaken. Houdt de website in de gaten voor de meest actuele informatie: www.delingensealliantie.nl of meldt u via onderstaand e-mailadres in voor de nieuwsbrief.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van deze brief of heeft u behoefte aan een één-op-één gesprek over de komende werkzaamheden, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen via telefoonnummer 06 535 998 51 of per mail: info@delingensealliantie.nl.

Met vriendelijke groet,

De Lingense Alliantie
Martijn Jansen, Omgevingsmanager

Lees hier de bewonersbrief in pdf:
2019.07.08-Bewonersbrief_Werkzaamheden-rondom-overweg-Nieuwsteeg.pdf

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top