skip to Main Content

Aankomende werkzaamheden Stationsgebied

Tijdens de buitendienststelling van augustus 2021 is er hard gewerkt rond het stationsgebied in Geldermalsen. De komende maanden zijn we op verschillende plekken druk bezig met de afbouw van het station.

Aan de westzijde is er een start gemaakt met de herinrichting van het nieuwe stationsplein. Hier plaatsen wij de nieuwe schanskorven, leggen wij de bestrating aan en plaatsen we de lichtmasten op de juiste plek. Daarna zal de gemeente een start maken met het plaatsen van groen op en rond het nieuwe stationsplein.

Op het middenperron is de monumentale perronkap in ere hersteld. We hebben hier nog een werkbordes staan over de trapopgang. Dit werkbordes blijft nog tot eind september staan, daarna plaatsen we de definitieve leuning en leggen we de bestrating aan. Rondom het trapgat komt de nieuwe balustrade, deze is van glas waardoor het een mooie lichte uitstraling geeft.

Aan de oostzijde bestaan de werkzaamheden voornamelijk uit het maken van de luifel boven de ingang van het station. Deze krijgt hetzelfde uiterlijk als de luifel aan de westzijde. We werken vanaf een werkbordes zodat de reizigers veilig op de perrons kunnen komen en minder last hebben van onze werkzaamheden. Hier zijn we de komende 6 weken nog mee bezig. Als het werkbordes weg is, kunnen we een start maken met de inrichting van het stationsplein onder en rond de luifel. Hier leggen we de bestrating aan. Als alles volgens planning verloopt, dragen wij het stationsplein begin december over aan ProRail. De ombouw van het stationsplein en de aanpassingen aan de fietsenstalling worden in de toekomst uitgevoerd door Gemeente West Betuwe in samenwerking met Dura Vermeer Bouw in het kader van het Lingedonk project.

De komende maanden is het mogelijk dat er door onze werkzaamheden lichte (geluids-)hinder optreed. Wij doen ons best om dit tot een minimum te beperken.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit bericht, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen per mail: info@delingensealliantie.nl of via telefoonnummer 06 535 998 51. Wij zijn ook per Whatsapp bereikbaar.

Bericht delen:

Neem contact met ons op
Heeft u vragen over de werkzaamheden van De Lingense Alliantie? Of heeft u een goed idee voor het project SpoorOmgeving Geldermalsen? Laat het ons weten via onderstaand contactformulier.

  06 53 59 98 51

  info@delingensealliantie.nl

  De Lingense Alliantie
  Kostverlorenkade 16
  4191 CH Geldermalsen

  © De Lingense Alliantie

  Back To Top